KookJij

Champagnetaartje gegarneerd met Bramen.

Een heerlijk champagnetaartje gegarneerd met bramen. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champagnetaartje gegarneerd met Bramen. te bereiden

Kook de champagne samen met de suiker in tot circa 4 deciliter. Voeg de gelatine blaadjes (circa 10 minuten laten weken in koud water) toe en laat het vervolgens afkoelen tot kamer temperatuur. Klop de room op tot goede yoghurt dikte en spatel deze door de wijn. Goed door spatellen zodat alle wijn is opgenomen in de room!!
Zet dit geheel in de diepvries zodat het goed opstijft. Schep de massa in de ringen en zet in de koelkast.
Knip van vetvrij papier iets bredere banen dan de hoogte van de torentjes en pas op maak ze niet te lang.
Smelt de melk chocolade iets warmer dan lichaamstemperatuur en smeer met een paletmes de gesmolten chocolade op het papier circa 2 mm dik.
Wikkel het chocoladepapier nu om de torentjes die uit de ringen zijn gehaald en laat de chocolade weer opstijven in de koeling.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
karin:
Zeker doen.:);)
m.v.g. Bert Allers
karin

karin zegt:
als ik het zo lees lijkt het me heerlijk, ga het zeker een keer maken.