Recept
« Terug naar recepten
Champignonrisotto
PT30M
Champignonrisotto
Een heerlijk champignonrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Chantal Drok
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonrisotto te bereiden
Verwarm de olie in een wok, braadpan of grote koekenpan. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 5 minuten. Voeg het knoflook, de ui , de bleekselderij en de paprika toe en roerbak deze 5 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak alles nog een 3-4 minuten. Roer de oregano en de bouillon erdoor. Verwarm het mengsel tegen het kookpunt aan en draai dan het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 20 minuten zachtjes koken tot de rijst zacht en romig is. Voeg eventueel de zongedroogde tomaten toe en breng het mengsel op smaak. Roer de helft van de parmezaanse kaas erdoor en strooi de rest er bovenop. Garneer de schotel met peterselie en laurierblaadjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Frida zegt:
seahunter zegt:
jolangel zegt: