Recept
« Terug naar recepten
Champignons in een Jasje
PT40M
Champignons in een Jasje
Een heerlijk champignons in een jasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eenvoudige recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons in een Jasje te bereiden
Bereidingswijze:
Snij de bacon in reepjes van 5 mm. En de champignons in blokjes van 5 mm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de gehakte ui en het paprikapoeder 3 minuten, zonder dat de ui verkleurt. Bak de bacon 3 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak alles in 5 minuten zacht. Breng op smaak met zout en grof gemalen peper. Schep het mengsel in een kom en laat het volledig afkoelen.
Snij elk plakje bladerdeeg in vieren. Verwarm de oven op 200 C (hete lucht 180 C).
Schep 1 theelepel champignonmengsel in het midden van elk deegvierkantje. Rek het deeg wat uit, rol het op en druk met natte vingertoppen dicht.
Bak de champignonhapjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 tot 25 minuten goudbruin. Serveer ze warm.
Snij de bacon in reepjes van 5 mm. En de champignons in blokjes van 5 mm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur en bak de gehakte ui en het paprikapoeder 3 minuten, zonder dat de ui verkleurt. Bak de bacon 3 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak alles in 5 minuten zacht. Breng op smaak met zout en grof gemalen peper. Schep het mengsel in een kom en laat het volledig afkoelen.
Snij elk plakje bladerdeeg in vieren. Verwarm de oven op 200 C (hete lucht 180 C).
Schep 1 theelepel champignonmengsel in het midden van elk deegvierkantje. Rek het deeg wat uit, rol het op en druk met natte vingertoppen dicht.
Bak de champignonhapjes op een met bakpapier beklede bakplaat in 20 tot 25 minuten goudbruin. Serveer ze warm.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Leuk recept, van internet