Recept
« Terug naar recepten
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
PT20M
Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)
Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de
kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in
het rijtje 'lekkers van de kerstmarkt'.
Het is een beetje via de Duitse kerstmarkten naar ons land gekomen en als
je een kerstmarkt in het zuiden van het land bezoekt staan er zelfs Duitse
kraampjes met deze lekkernijen. Geen probleem want onze oosterburen
kunnen er wat van.
Ik ben gaan zoeken op Duitse kooksites en uit enkele recepten met
daaraan de bewerking van mijzelf is dit recept ontstaan. Niet met de
bedoeling om ermee op een (kerst)markt te gaan staan maar om voor
mezelf te onthouden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt) te bereiden
- Knoflooksaus: - Crème fraiche, olijfolie, azijn, mayonaise, ahornsiroop, bieslook, zout en knoflook (uit de knijper) door elkaar mengen.
- Champignons: - Champignons schoonmaken en de grootste halveren of in vieren snijden. - Uien schillen en in halve ringen snijden. - Champignons in een hete pan zonder olie eerst aanbakken, dan zout en olie toevoegen en nog eventjes verder bakken. - De uien erbij doen en het vuur kleiner zetten, het paprikapoeder en de cognac erbij doen en nog 2-3 minuten laten bakken tot de uien zacht zijn en het vocht verdampt is. - De champignons met peper en zout op smaak brengen. - Serveer samen met de knoflooksaus