KookJij

Champignons met romige vulling

Een heerlijk champignons met romige vulling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken, lekker natuurlijk !
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons met romige vulling te bereiden

Maak de knolselderij schoon en stoom gaar. Maak intussen de champignons schoon en ontdoe ze van de steeltjes.

Pureer de gare knolselderij (de puree mag in geen geval te vochtig zijn) en breng op smaak met peper, zure room en kruidenzout. Schep een lepeltje puree in elk champignonhoedje.

Leg een klein blokje blauwe kaas op de puree en plaats de champignonhoeden op een ingevette bakplaat. Bak 5 minuten in een voorverwarmde oven (180°C), de kaas mag lichtjes kleuren. Serveer warm.

Tips: u kan de puree een dag vooraf klaarmaken. U kan de blauwe kaas vervangen door kruidenkaas of peperkaas afdrukken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

doortje

doortje zegt:
misschien tuinbonen of spruitjes:D
liske

liske zegt:
Dit lijkt me een heerlijk hapje en ik ga het zeker eens proberen. Heb je ook een alternatief voor de knolselderij? Groetjes, Liske.