Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep (veloute)
PT30M
Champignonsoep (veloute)
Een heerlijk champignonsoep (veloute) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep (veloute) te bereiden
Snipper sjalotje en knoflook.Hak de rozemarijn fijn.Fruit sjalot,knoglooken grof gesneden paddestoelen,oregano,rozemarijn toe en laat het even meefruiten.Blus met 1/2 liter groentebouilon.Laat de soep 15 minuten pruttelen.Sla ondertussen de slagroom met truffelolie stijf.Pureer de soep met een staafmixer tot een fijne massa.Proef en breng op smaak met zout en peper.Serveer het in diepe borden met een lik koude slagroom erin.
Jordy zegt: