Recept
« Terug naar recepten
Charcada
PT30M
Charcada
Een heerlijk charcada recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
ad janssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Charcada te bereiden
1. Verwarm tweederde suiker samen met het water. Kook het zachtjes tot de suiker is opgelost. Klop intussen de eidooiers met de eieren los tot een soepele massa. Dit mag niet gaan schuimen! Giet de eimassa door de kleine trechter in een dunne straal, al roerend, bij de warme suikerstroop. Als alle eieren zijn opgenomen, dient u steviger te kloppen. De massa moet als het ware draden gaan trekken. Zodra er stukjes gestold eigeel verschijnen, de massa van het vuur halen en op de schaal storten. Smelt de resterende suiker tot deze karamelliseert en giet dit ''in strepen'' over de charcada.
2. Serveren op een ring van plakjes (dik geschilde) sinaasappel.
2. Serveren op een ring van plakjes (dik geschilde) sinaasappel.