Recept
« Terug naar recepten
Charlotte met frambozenschuimijs
PT20M
Charlotte met frambozenschuimijs
Een heerlijk charlotte met frambozenschuimijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Charlotte met frambozenschuimijs te bereiden
Klop in een kom de slagroom stijf.Voeg de griekse yoghurt toe en klop alles goed door.Spatel eerst de diepvriesframbozen en daarna de stukken schuim erdoor.Bekleed de bodem van de ovenchaal met bakpapier.Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten dicht tegen elkaar tegen de wand van de schaal.Schep het frambozenschuimmengsel in het midden en strijk de bovenkant glad.Laat de charlotte in de diepvriezer in 4 uur stevig worden.Leg een schaal omgekeerd op de ovenschaal,keer ze samen en laat de charlotte op de schaal glijden.Verwijder het stuk bakpapier van de bovenkant.Garneer de charlotte met verse frambozen en chocoladeschaafsel.
marion zegt:
4 uur in de vriezer vond ik veeeel te lang of mijn vriezer staat te koud. De taart was veel lekkerder na hem weer zo'n 2 uur te hebben laten ontdooien.