Recept
« Terug naar recepten
Chaussons met banaan en peer
PT30M
Chaussons met banaan en peer
Een heerlijk chaussons met banaan en peer recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle 07 2012 - N. van den IJssel 180912
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chaussons met banaan en peer te bereiden
Verwarm de peren in een pan met dikke bodem met boter, vanillestokje en basterdsuiker circa 10 minuten op zacht vuur, tot ze zacht zijn en een deel van het vocht hebben verloren.
Schraap het vanillemerg uit het stokje en roer het merg door de compote.
Laat de compote afkoelen en roer dan de bananen erdoor.
Steek uit elk deegplakje een cirkel van circa 10 cm doorsnede en rol deze cirkels iets uit tot ze ovaler worden.
Leg in het midden van elk stuk deeg een flinke schep compote.
Bestrijk de deegranden dun met water en vouw de 2 smalle kanten naar elkaar, zodat je flapjes in de vorm van een halve maan krijgt.
Druk de deegranden goed op elkaar.
Klop het ei los en bestrijk hiermee de chaussons.
Leg ze minstens 2 uur in de koelkast zodat ze goed koud worden.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak ze op een bakplaat in 20 tot 30 minuten krokant en goudgeel in het midden van de voorverwarmde oven.
Rol ze zo warm mogelijk door de fijne tafelsuiker.
Serveer ze warm of lauwwarm.
Schraap het vanillemerg uit het stokje en roer het merg door de compote.
Laat de compote afkoelen en roer dan de bananen erdoor.
Steek uit elk deegplakje een cirkel van circa 10 cm doorsnede en rol deze cirkels iets uit tot ze ovaler worden.
Leg in het midden van elk stuk deeg een flinke schep compote.
Bestrijk de deegranden dun met water en vouw de 2 smalle kanten naar elkaar, zodat je flapjes in de vorm van een halve maan krijgt.
Druk de deegranden goed op elkaar.
Klop het ei los en bestrijk hiermee de chaussons.
Leg ze minstens 2 uur in de koelkast zodat ze goed koud worden.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak ze op een bakplaat in 20 tot 30 minuten krokant en goudgeel in het midden van de voorverwarmde oven.
Rol ze zo warm mogelijk door de fijne tafelsuiker.
Serveer ze warm of lauwwarm.