Recept
« Terug naar recepten
Chili con Carne III
PT60M
Chili con Carne III
Oorspronkelijk kwam dit gerecht uit Mexico en rond 1850 is het overgewaaid naar de Amerikaanse staten, welke aan Mexico grenzen. Het is nu de officiele dis van Texas. Het bestaat uit een pittige, kruidige stoofpot met chili pepers, klein gehakt vlees, tomaten en bonen. Er zijn vele varianten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili con Carne III te bereiden
- Verhit de olie in de grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de ui en de knoflook tot die zacht zijn geworden.
- Voeg het vlees toe en roer gedurende 15 minuten goed door, zodat het vlees rul is geworden en haar roze kleur heeft verloren.
- Voeg het tomatenconcentraat toe, de rawit en de kruiden en laat dit onder zo nu en dan roeren nog eens 5 minuten sudderen.
- Voeg nu toe de tomaten, de bouillon en de chocolade. Voeg mondjesmaat zeezout toe (de bouillon is immers al een beetje zout) en flink wat vers gemalen peper.
- Breng dit dan aan de kook en laat het 30 minuten sudderen.
- Gooi de massa door een zeef en vang het vocht op.
- Kook het vocht in voor de helft en doe dan de vleesmassa uit de zeef er weer bij met de bonen. Roer goed door en verdeel over de borden. Bestrooi eventueel met wat gesnipperde platte peterselie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je drinkt hierbij een stevig glas rode wijn