KookJij

chili con carne met masterbeef en rijst

Een heerlijk chili con carne met masterbeef en rijst recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe chili con carne met masterbeef en rijst te bereiden

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af, snijdt het in dunne reepjes.
Bak de Masterbeef in een diepe braadpan in de margarine gedurende 5 minuten; voeg hieraan toe 5 eetlepels Kouseband (roerbakmix), het gehakt, de selderij, de tomaten, de tomatenpuree, de rode- en de gele paprika en de uitgelekte bonen en breng het geheel al roerend aan de kook.
Giet het geheel over in een ingevette ovenschaal en laat het 1 uur in de oven bakken op 180 graden of 30 minuten in de heteluchtoven op 170 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cathleen

cathleen zegt:
Masterbeef wordt in de surinaamse en antilliaanse keuken zoutvlees genoemd, dit is te koop bij de toko en bij sommige grotere supermarkten. I.p.v. boter wordt olie gebruikt.;)
janwillem

janwillem zegt:
Misschien wil je uitleggen wat masterbeef is. Ik had er nog nooit van gehoord.