Recept
« Terug naar recepten
chili con carne
PT60M
chili con carne
Een heerlijk chili con carne recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe chili con carne te bereiden
- verhit een kleine koekenpan op een matig vuur en rooster komijn, piment, chilipoeder en paprikapoeder in 1 min. zodat er geur vanaf komt. De specerijen uit de pan scheppen
- verhit de olie in een grote pan op een matig vuur
- bak de ui in 2-3 min zacht
- knoflook en pepers erbij doen en nog 1 min. meebakken
- het gehakt toevoegen en 4-5 min op een hoog vuur bakken totdat het vlees bruin en rul is
- de tomaten, tomatenpuree, kidneybonen, bouillon, oregano, suiker en het specerijmengsel toevoegen
- het vuur laag draaien en 1 uur laten sudderen of tot het vocht is ingedikt. af en toe roeren en de tomaten kapot prakken
- het geheel op smaak brengen met zout en peper
- verhit de olie in een grote pan op een matig vuur
- bak de ui in 2-3 min zacht
- knoflook en pepers erbij doen en nog 1 min. meebakken
- het gehakt toevoegen en 4-5 min op een hoog vuur bakken totdat het vlees bruin en rul is
- de tomaten, tomatenpuree, kidneybonen, bouillon, oregano, suiker en het specerijmengsel toevoegen
- het vuur laag draaien en 1 uur laten sudderen of tot het vocht is ingedikt. af en toe roeren en de tomaten kapot prakken
- het geheel op smaak brengen met zout en peper
Mijn kookverhaal (Annemien )
heerlijk met tortilla's, maar ook met aardappelpuree of stokbrood
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
josi zegt:
Annika T. zegt: