KookJij

Chili con carne

Een heerlijk chili con carne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 435 kCal energie
27 Gram eiwit
23 Gram vet
29 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili con carne te bereiden

Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het geheel in 5 min. rul. Bak de paprika 5 min. mee en schep de komijn erdoor.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Voeg ook de bonen toe, breng op smaak met zout en peper en breng de chili tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de chili 15 minuten op laag vuur.
Proef voor het opdienen of de chili pittig genoeg is. Indien gewenst nog wat chilipeper of poeder toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Joyce

Joyce zegt:
Hallo Ger,
Wij eten dit gerecht inderdaad met rijst.
Smakelijk!
ger2

ger2 zegt:
Hallo Joyce,
Het ziet er lekker uit, maar eet je dit met rijst?