Recept
« Terug naar recepten
Chili con carne
PT30M
Chili con carne
Een heerlijk chili con carne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce Hijmans
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
435 kCal energie
27 Gram eiwit
23 Gram vet
29 Gram koolhydraten
27 Gram eiwit
23 Gram vet
29 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili con carne te bereiden
Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het geheel in 5 min. rul. Bak de paprika 5 min. mee en schep de komijn erdoor.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Voeg ook de bonen toe, breng op smaak met zout en peper en breng de chili tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de chili 15 minuten op laag vuur.
Proef voor het opdienen of de chili pittig genoeg is. Indien gewenst nog wat chilipeper of poeder toevoegen.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk. Voeg ook de bonen toe, breng op smaak met zout en peper en breng de chili tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de chili 15 minuten op laag vuur.
Proef voor het opdienen of de chili pittig genoeg is. Indien gewenst nog wat chilipeper of poeder toevoegen.
Joyce zegt:
Wij eten dit gerecht inderdaad met rijst.
Smakelijk!