Recept
« Terug naar recepten
Chili Jam
PT40M
Chili Jam
Een heerlijk chili jam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili Jam te bereiden
*Verhit de olie in een grote sauspan met dikke bodem.
*Laat hierin uien en knoflook glazig worden zonder dat ze kleuren.
*Voeg de lomboks toe en laat ze zacht worden, maar zorg er voor dat uien en knoflook niet bruin kleuren.
*Dan gaan de tamarinde, suiker en Nam Pla er bij en dit moet 10 -15 minuten op een heel laag pitje tegen de kook aan blijven. Doe dan het vuur uit en zet er na een minuutje of 5 de staafmixer in en blijf draaien tot er een gladde jam-achtige compote ontstaat.
*Stort dit in een gesteriliseerde jampot met deksel en laat dit in de ijskast doorkoelen.
*Paar weken houdbaar.
*Laat hierin uien en knoflook glazig worden zonder dat ze kleuren.
*Voeg de lomboks toe en laat ze zacht worden, maar zorg er voor dat uien en knoflook niet bruin kleuren.
*Dan gaan de tamarinde, suiker en Nam Pla er bij en dit moet 10 -15 minuten op een heel laag pitje tegen de kook aan blijven. Doe dan het vuur uit en zet er na een minuutje of 5 de staafmixer in en blijf draaien tot er een gladde jam-achtige compote ontstaat.
*Stort dit in een gesteriliseerde jampot met deksel en laat dit in de ijskast doorkoelen.
*Paar weken houdbaar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
TE GEBRUIKEN BIJ: Groentes, eiergerechten, vleesgerechten, kip, vis,brood, pasteien en pizza's
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Nam Pla is vissaus uit Azie.Het wordt gebruikt als zout.Te verkrijgen in elke behoorlijke toko.
Jan A:)
Gerard van Exel zegt: