Ik ben gek op pittig eten en zoetigheid. Wat is dan lekkerder dan een jam met chilipeper. Je kan alle kanten op qua pepers en hiermee beinvloed je natuurlijk ook de pittigheid.
Om mee te beginnen adviseer ik wel een spaanse peper en vanaf daar verder te kijken. Wil je bijvoorbeeld maar 1 peper of wil je er toch 2 in? Of ga je toch voor een madame jeanette, laat je fantasie de vrije loop!
Wil je meer maken? Dan kan je eenvoudig de ingredienten verdubbelen.
Recept
« Terug naar recepten
Chili jam
PT30M
Chili jam
Een lekker pittige jam, gemaakt met chilipepers. Naar smaak aan te passen!
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili jam te bereiden
- Snij de chilipeper in kleine stukjes.
- Doe het water en de suiker in een pan en breng dit aan de kook.
- Zorg dat het suiker helemaal gesmolten is en voeg de chilipeper en het citroensap toe.
- Laat dit een kwartier koken zodat de jam mooi indikt.
- Laat het afkoelen en doe het vervolgens in een (gesteriliseerde) pot.