Ook heel goed te maken met andere pruimensoorten.
Lekker bij yoghurt, vla, over ijs. Denk eens aan een toetje in een glaasje met onderin (bastogne koekkruimels), daarna
mascarpone en bovenop de pruimencômpote.. Mmmm.....
Recept
« Terug naar recepten
Pruimencompote
PT20M
Pruimencompote
De pruimencompôte is gemaakt van kwetsen met geleisuiker. De compote is door de langere kooktijd en het gebruik van geleisuiker langer houdbaar.
Lekker als nagerecht met kaneelijs.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimencompote te bereiden
- Doe de ontpitte en in stukken gesneden pruimen samen met sap van de citroen, suikers en kaneelstokje in een pan.
- Breng aan de kook en laat de pruimen plm. 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke compote ontstaat.
- Vul schone - met kokend water omgespoelde - jampotten tot helemaal bovenaan met de hete pruimencompote.
- Zet de potten even op hun kop en laat afkoelen.