Trouwens ook heel lekker bij eendenborst. Hebben we ook al geprobeerd.
Onze vrienden waren afgelopen zaterdag bij ons etentje verrukt. Wij ook weer iedere keer als we deze saus eten.
Recept
« Terug naar recepten
Hertenbiefstuk met kumquatsaus
PT20M
Hertenbiefstuk met kumquatsaus
Kumquats zijn van de hele kleine sinaasappeltjes, die je met schil en al kunt eten na bereiding. Echt een verrassing als saus bij de hertenbiefstuk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kumquatsaus komt uit kookboek "Nieuwe kijk op Koken"van AH
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenbiefstuk met kumquatsaus te bereiden
- Hertenbiefstuk uit de koelkast halen en op kamertemperatuur half uurtje laten rusten.
- Kumquats schoonboenen onder de kraan. In dikke plakjes snijden. Pitjes verwijderen. 1 1/2 dl water met kaneelstokje aan de kook brengen. Kumquats hierin plm. 30 minuten zachtjes koken. Dan geleisuiker toevoegen en plm. 4 minuten op hoog vuur koken. Pan van het vuur nemen.
- Sjalotje pellen en snipperen.
- Boter verhitten. Hertenbiefstuk hierin naar gelang dikte en smaak 6 - 8
minuten bakken. Kruiden met peper en zout. Hertenbiefstuk verpakt in aluminiumfolie laten rusten. - In overgebleven bakvet sjalotje met tijm 2 minuten zachtjes bakken.
- Wildfond en kumquats met geleisuiker toevoegen. Op hoog vuur 2 - 3 minuten koken.
- Vlees nog even 2 minuten in de saus leggen.In plakjes snijden en op bord leggen met wat saus erover.