Leg op elk bord een paar plakken eendenborstfilet en schep de saus er half overheen.
Lekker met knolselderij/aardappelpuree en bijvoorbeeld spruitjes.
Recept
« Terug naar recepten
Eendenborstfilets met kumquats
PT20M
Eendenborstfilets met kumquats
Kumquats lijken op mini-sinaasappeltjes met een kruidige beetje bittere smaak. Smaakt erg lekker bij de eendenborst.
Hou rekening met de marinadet-ijd van plm. 24 uur
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborstfilets met kumquats te bereiden
- Marinade maken van mosterd, sinaasappelsap en ketjap. Eendenborstfilet hierin een paar uur (liever een nacht) hierin marineren.
- Kumquats halveren en pitjes verwijderen. Breng de kumquats aan de kook met kaneelstokje en 3 dl water. 30 minuten zachtjes koken. Geleisuiker erdoor roeren. 4 minuten koken. Van warmtebron afhalen.
- Pel de sjalotjes en snij deze in dunne ringetjes.
- Snij het vel van de eendenborst ruitvormig in. Snij niet te diep, de eendenborst niet raken.
- Bak de eendenborstfilets in een droge koekenpan eerst aan de velzijde plm.8 minuten, daarna nog plm.4 minuten aan de andere kant. De eendenborst moet rosé blijven. Haal de eendenborst uit de pan en hou deze warm in aluminiumfolie.
- Verwijder het vet uit de pan tot op 1 eetl. en bak hierin de sjalotjes met tijm 2 minuten.
- Voeg de fond en de kumquats toe en kook alles 2 a 3 minuten.
- Leg vlees in de saus en warm alles nog even goed door.
- Haal het vlees uit de pan en snij dit in mooie plakken