Je kunt verse peperringetjes toevoegen aan het gehakt voor meer pittigheid/ of de chilipoeder weglaten als je niet van pittig houdt.
Lekker met witte rijst.
Ook heerlijk: een gepofte aardappel overgieten met deze chili en hierop een dotje zure room/ creme fraïche en ringetjes bosui.
Recept
« Terug naar recepten
Chili nr. 2 met kidneybonen en maïs
PT25M
Chili nr. 2 met kidneybonen en maïs
Een heerlijk chili nr. 2 met kidneybonen en maïs recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4/5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
190 kCal energie
3 Gram vet
3 Gram vet
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Comfort Food Betty Crocker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili nr. 2 met kidneybonen en maïs te bereiden
De olie in de wok verhitten en hierin het gehakt en de chilipoeder roerbakken tot het gehakt gaar is.
Eventuele vocht afgieten en het gehakt terugdoen in de wok.
Toevoegen: bouillon + bonen + maïs + tomatensalsa + zout en peper.
Aan de kook brengen, het vuur laag draaien en alles 5 a 7 minuten al roerend zachtjes laten sudderen tot het geheel heet is.
Proeven en indien nodig een ingrediënt naar smaak toevoegen.
In een soepterrine of aparte borden opdienen en eventueel garneren met een lepel zure room/creme fraïche en ringetjes bosui.
Eventuele vocht afgieten en het gehakt terugdoen in de wok.
Toevoegen: bouillon + bonen + maïs + tomatensalsa + zout en peper.
Aan de kook brengen, het vuur laag draaien en alles 5 a 7 minuten al roerend zachtjes laten sudderen tot het geheel heet is.
Proeven en indien nodig een ingrediënt naar smaak toevoegen.
In een soepterrine of aparte borden opdienen en eventueel garneren met een lepel zure room/creme fraïche en ringetjes bosui.