Recept
« Terug naar recepten
Chilikip
PT40M
Chilikip
Een heerlijk chilikip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chilikip te bereiden
Pel en snipper de ui en knoflook.
Maak de pepers schoon en snijd ze in ringen.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes of maal het tot gehakt in de keukenmachine.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip met het spek, de uien, knoflook en de pepers circa 5 minuten.
Voeg de tacokruiden en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Voeg de wijn en tomaten toe.
Voeg de uitgelekte bonen toe en laat de chili 20 minuten afgedekt zachtjes stoven.
Hak de koriander.
Schep de chili op de borden, besprenkel met limoensap naar smaak.
Bestrooi met koriander en schep er een lepel crème fraîche op.
Maak de pepers schoon en snijd ze in ringen.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes of maal het tot gehakt in de keukenmachine.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip met het spek, de uien, knoflook en de pepers circa 5 minuten.
Voeg de tacokruiden en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Voeg de wijn en tomaten toe.
Voeg de uitgelekte bonen toe en laat de chili 20 minuten afgedekt zachtjes stoven.
Hak de koriander.
Schep de chili op de borden, besprenkel met limoensap naar smaak.
Bestrooi met koriander en schep er een lepel crème fraîche op.
liske zegt: