Recept
« Terug naar recepten
Chilisaus
PT30M
Chilisaus
Een heerlijk pittige saus, te maken met verschillende soorten pepers.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chilisaus te bereiden
Breng de wijnazijn met het water en de suiker aan de kook, laat het tot een siroop inkoken (niet te dik, bij afkoelen wordt het dikker).
Maak de pepers schoon (haal de zaden er uit voor minder scherpte) en hak ze fijn, meng het vervolgens met het zout. Pers de knoflook uit en fruit dit in de olie. Voeg vervolgens de knoflook en pepers bij de siroop. Roer het goed. Doe het vervolgens in de (weck)pot en laat het afkoelen.
Maak de pepers schoon (haal de zaden er uit voor minder scherpte) en hak ze fijn, meng het vervolgens met het zout. Pers de knoflook uit en fruit dit in de olie. Voeg vervolgens de knoflook en pepers bij de siroop. Roer het goed. Doe het vervolgens in de (weck)pot en laat het afkoelen.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Ik had pepers over, na goed zoeken op internet kwam ik een recept tegen. Deze heb ik volledig naar eigen smaak aangepast, maar in grote lijnen komt het wel overeen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
dhertog zegt:
mia7 zegt:
Dank je :)