KookJij

Chilisaus

Een heerlijk pittige saus, te maken met verschillende soorten pepers.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chilisaus te bereiden

Breng de wijnazijn met het water en de suiker aan de kook, laat het tot een siroop inkoken (niet te dik, bij afkoelen wordt het dikker).
Maak de pepers schoon (haal de zaden er uit voor minder scherpte) en hak ze fijn, meng het vervolgens met het zout. Pers de knoflook uit en fruit dit in de olie. Voeg vervolgens de knoflook en pepers bij de siroop. Roer het goed. Doe het vervolgens in de (weck)pot en laat het afkoelen.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik had pepers over, na goed zoeken op internet kwam ik een recept tegen. Deze heb ik volledig naar eigen smaak aangepast, maar in grote lijnen komt het wel overeen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Ook weer een leuk recept, en lekker pittig:p:p:p:p :D

Dank je :)
PHM van de Kletersteeg

PHM van de Kletersteeg zegt:
Vraagje: als ik dit dus luchtdicht afsluit: hoe lang is het houdbaar?
wouros

wouros zegt:
Vandaag het eerste flesje chilisaus gemaakt volgens jouw recept. 10 pepers gebruikt, heerlijk pittig. Ga meer maken, want er ligt nog ± 1 kg.te wachten om verwerkt te worden. Ga me ook maar eens aan sambals wagen.
dhertog

dhertog zegt:
Ik heb ook veel pepers in de tuin en vind chilisaus heerlijk en ook leuk om cadeau te doen. In de vriezer zit ook nog een hoop dus aan de slag maar. groetjes, Dorry;)
slaatje

slaatje zegt:
Zelf maken is leuk maar in dit geval koop ik gewoon een fles chilisaus. Groetjes Gerda ;):p:D
djmagich

djmagich zegt:
Yep :) dan ga je op internet zoeken om ideën op te doen hahaha!!
Anna

Anna zegt:
Tja Harry, je moet wat met al jouw pepers!! (Geintje)
:D:D:D:D