Recept
« Terug naar recepten
Chilisaus.
PT20M
Chilisaus.
Een heerlijk chilisaus. recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chilisaus. te bereiden
Pel de knoflook en wrijf ze samen met de rawits fijn in de vijzel. Snijd de rode lombok heel fijn. Fruit de knoflook, de rawits en de lombok in de olie. Voeg 3 1/2 dl. water, de tomatenketchup, de suiker en de bouillontabletten toe. Maak het aardappelmeel aan met 1 eetl. water en voeg het al roerende toe aan de saus. Maak de saus af op een zoetzure smaak en laat ze afkoelen
Sjourd Janssen zegt:
Mag ik weten waarom je twee soorten lomboks gebruikt, want twee rawits is heet genoeg, toch?
Mvg.
Sjourd