Recept
« Terug naar recepten
Chinese burger
PT20M
Chinese burger
Een heerlijk chinese burger recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese burger te bereiden
Snijd de garnalen fijn. Meng in een kom het gehakt met de garnalen, knoflook, sambal en 3 eetlepels chilisaus. Breng pittig op smaak met zout en peper en kneed alles goed door. Vorm met vochtige handen 8 burgers van het garnalen- gehaktmengsel. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak hierin de burgers in 5 minuten bruin en gaar. Verdeel de uiringen rond de burgers en bak ze knapperig bruin. Verhit de rest van de roerbakolie in een wok en roerbak hierin de chinese kool in 3 minuten beetgaar. Giet eventueel overtollig vocht af. Schep 2 eetlepels chilisaus en sojasaus naar smaak door de chinese kool. Bak de partybroodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze over 4 borden. Schep de chinese kool op de borden en leg de burgers erop. Garneer de burgers met de uiringen en schenk er nog een beetje chilisaus over. Serveer direct.