Recept
« Terug naar recepten
Chinese eendensalade
PT25M
Chinese eendensalade
Een heerlijk chinese eendensalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
michiel smet
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese eendensalade te bereiden
Eet deze schotel met stokjes - het perfecte gereedschap voor een salade en niet alleen deze salade!
Snijd de borst in van de eend in hele stukken. Leg ze met de velkant naar beneden op het werkoppervlak en snijd ze vervolgens dwars in grote stroken van drie centimeter. Leg apart en maak van de resterende eend zo groot mogelijke stukjes.
Trek de schil van de pomelo en vervolgens elk segment met uw vingers. Het is geen probleem als ze breken- ze moeten sowieso alle in twee a drie stukjes worden gebroken. Leg apart. Laat de taugé uitlekken.
Vermeng de olijfolie, rijstazijn, sojasaus, peper en worcestershiresaus en verdeel over de grote kommen. Voeg de bladeren toe en schep ze drie tot vier keer door de dressing totdat ze goed zijn bedekt. Voeg een portie taugé toe en wat stukjes vlees en vervolgens wat borst en knapperig vel. Leg de pomelo erop en serveer.
Snijd de borst in van de eend in hele stukken. Leg ze met de velkant naar beneden op het werkoppervlak en snijd ze vervolgens dwars in grote stroken van drie centimeter. Leg apart en maak van de resterende eend zo groot mogelijke stukjes.
Trek de schil van de pomelo en vervolgens elk segment met uw vingers. Het is geen probleem als ze breken- ze moeten sowieso alle in twee a drie stukjes worden gebroken. Leg apart. Laat de taugé uitlekken.
Vermeng de olijfolie, rijstazijn, sojasaus, peper en worcestershiresaus en verdeel over de grote kommen. Voeg de bladeren toe en schep ze drie tot vier keer door de dressing totdat ze goed zijn bedekt. Voeg een portie taugé toe en wat stukjes vlees en vervolgens wat borst en knapperig vel. Leg de pomelo erop en serveer.