KookJij

Chinese gambakoekjes

Een heerlijk chinese gambakoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ramon Beuk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese gambakoekjes te bereiden

Verhit een pan met frituurolie. Meng de chilisaus met de sojasaus. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de rest in ragfijne reepjes. Hak de peper fijn en meng het samen met de vissaus, de eiwitten en de gamba's door de kool. Roer de bloem door het mengsel. Schep met een lepel een gamba met wat van het koolmengsel op en leg hem voorzichtig in de olie. Bak het mengsel in ongeveer 1 minuut tot een mooi koekje. Laat even uitlekken op wat keukenpapier. Leg een paar gambakoekjes op een bord. Druppel er wat chili-sojasaus over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

S duif

S duif zegt:
Op zoek naar een goed recept...heerkijk bij glas witte wijn!