Recept
« Terug naar recepten
Chinese gehakballetjes
PT30M
Chinese gehakballetjes
Een heerlijk chinese gehakballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese gehakballetjes te bereiden
Doe de gehakt in een kom. Schil en snipper de ui en voeg de ui,paneermeel,peper,zout,sambal en het ei bij het gehakt.Kneed alles goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.Snijd de ananas in stukjes.Bak de gehaktballetjes in de olie rondom bruin en gaar in virca 10 min.Haal ze uit de pan en schep er zoveel vet uit de pan dat er nog 2 eetlepels overblijven en bak in het achtergebleven vet de reepjes paprika gedurende enkele min.Meng de bouillon,azijn,bruine suiker,ketjap en de maïzena door elkaar en giet dit mengsel al roerend in de pan.Breng de saus aan de kook en voeg de stukjes ananas toe.Laat de gehaktballetjes en de ananas in de saus heet worden. Serveer bij deze gehaktballetjes gekookte rijst en een groene salade.
Cloggy zegt: