Recept
« Terug naar recepten
Chinese kip
PT100M
Chinese kip
Een heerlijk chinese kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
295 kCal energie
24 Gram eiwit
20 Gram vet
4 Gram koolhydraten
24 Gram eiwit
20 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kip te bereiden
Schenk 400 ml water in een pan waar de kip net in past.
Voeg de sojasaus, honing, sherry en citroen toe.
Snijd de ongeschilde gember in plakjes en voeg toe.
Breng aan de kook.
Neem van het vuur en leg de kip in de pan.
Laat minimaal 30 minuten marineren.
Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Neem de kip uit de marinade en leg hem op zijn zijkant in de ovenschaal.
Zet circa 1 uur in het midden van de oven.
Leg halverwege op de andere kant.
Dek af met aluminiumfolie als de kip te donker wordt.
Verdeel de kip in stukken en serveer met rijst en geroerbakte paksoi.
Voeg de sojasaus, honing, sherry en citroen toe.
Snijd de ongeschilde gember in plakjes en voeg toe.
Breng aan de kook.
Neem van het vuur en leg de kip in de pan.
Laat minimaal 30 minuten marineren.
Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Neem de kip uit de marinade en leg hem op zijn zijkant in de ovenschaal.
Zet circa 1 uur in het midden van de oven.
Leg halverwege op de andere kant.
Dek af met aluminiumfolie als de kip te donker wordt.
Verdeel de kip in stukken en serveer met rijst en geroerbakte paksoi.