Lekker met gebakken aardappelen of met witte rijst.
LET OP: denk aan een marinade-tijd van minimaal 2 uur !!
Recept
« Terug naar recepten
Roergebakken spruitjes met kip en taugé
PT15M
Roergebakken spruitjes met kip en taugé
De kipfilet wordt vooraf gemarineerd. De taugé gaat op het allerlaatst bij de spruitjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roergebakken spruitjes met kip en taugé te bereiden
- Roer de ingredënten voor de marinade goed door elkaar. Laat de kipblokjes hierin minimaal 2 uur marineren.
- Kook de spruitjes in water met zout in een paar minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Maak de taugé schoon. (ik verwijder altijd alle groene velletjes en de worteltjes aan de onderkant van de taugé).
- Pel en snipper het sjalotje.
- Laat de kipfilet uit de marinade goed uitlekken, maar bewaar de marinade !!
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de goed uitgelekte kipfilet rondom bruin. Voeg het gesnipperde sjalotje hieraan toe en bak even mee. Doe de beetgaar gekookte spruitjes erbij en wok alles goed door elkaar met de overgebleven marinade.
- Voeg op het laatst de schoongemaakte taugé toe en wok die ook heel even mee. De taugé moet knapperig blijven.
- Proef en maak op smaak met peper en zout.