KookJij

Chinese Kippensoep met Mais

Een eenvoudig recept, doch in mijn ogen zeer smakelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese Kippensoep met Mais te bereiden

  1. Zet in een pan de kippenfilet op met net genoeg water om de filet onder te laten staan. Zet het vuur laag en wacht tot het water kookt.
  2. Verwijder dan het vel van de kip en gooi dat weg. Bewaar het water.
  3. Trek met 2 vorken het kippenvlees van de filet tot draadjes en zet dat apart. (Dus de kip niet hakken of snijden)
  4. Doe in een pan de 1 L kippenbouillon, de bouillontablet, de gember, sesam olie en het bewaarde kookvocht van de filet en breng dat aan de kook.
  5. Mix de maizena met een beetje kookvocht tot een papje en voeg dat toe aan de "bouillon". Laat even opkoken.
  6. Voeg de kippendraadjes toe en roer goed door.
  7. Kluts de eieren met een paar lepels kippenbouillon goed door en giet dat al roerend in een straaltje in de bouillon van een hogte van ongeveer 20 cm.
  8. Roer weer goed door en proef of de kippensoep op smaak is. Breng hem anders op smaak met zout, peper, evt een paar druppeltjes limoensap en / of wat donkere soyasaus.
  9. Verdeel over de kommetjes en bestrooi met de klein gesneden lenteui. 

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij niets drinken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst