Recept
« Terug naar recepten
Chinese Kippensoep met Mais
PT30M
Chinese Kippensoep met Mais
Een eenvoudig recept, doch in mijn ogen zeer smakelijk.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Snacks - Warm
- > Soepen - met Vlees
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese Kippensoep met Mais te bereiden
- Zet in een pan de kippenfilet op met net genoeg water om de filet onder te laten staan. Zet het vuur laag en wacht tot het water kookt.
- Verwijder dan het vel van de kip en gooi dat weg. Bewaar het water.
- Trek met 2 vorken het kippenvlees van de filet tot draadjes en zet dat apart. (Dus de kip niet hakken of snijden)
- Doe in een pan de 1 L kippenbouillon, de bouillontablet, de gember, sesam olie en het bewaarde kookvocht van de filet en breng dat aan de kook.
- Mix de maizena met een beetje kookvocht tot een papje en voeg dat toe aan de "bouillon". Laat even opkoken.
- Voeg de kippendraadjes toe en roer goed door.
- Kluts de eieren met een paar lepels kippenbouillon goed door en giet dat al roerend in een straaltje in de bouillon van een hogte van ongeveer 20 cm.
- Roer weer goed door en proef of de kippensoep op smaak is. Breng hem anders op smaak met zout, peper, evt een paar druppeltjes limoensap en / of wat donkere soyasaus.
- Verdeel over de kommetjes en bestrooi met de klein gesneden lenteui.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hierbij niets drinken