Chinese kippensoep is het lekkerste wanneer je werkt met versgetrokken bouillon. Begin daarom altijd met het trekken van ongeveer een halve liter bouillon van 100 gram kippoulet.
Als je genoeg bouillon hebt, kun je het vlees zeer fijn snijden en vervolgens weer in de bouillon leggen. Voeg vervolgens vermicelli of laksa (Chinese vermicelli), de gedroogde gemberwortel (ook wel Djahé genoemd), een snufje zout en een bouillontablet toe aan het mengsel. Zodra de vermicelli gaar is, kan er één eetlepel sherry of rijstwijn worden toegevoegd.
Voordat je het gerecht gaat opdienen, moet de flinterdun gesneden prei, een eetlepel ve-tsin (Aziatische smaakversterker) en de eiergelei toegevoegd worden. De eiergelei kun je als volgt maken:
- Klop het ei los met een klein beetje peper en zout. Giet de eiermassa vervolgens in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal en zet dit in een pannetje water dat tegen de kook aan wordt gehouden.
- De eiermassa dient nu 10 minuten lang gestoomd worden, zodat het gaar wordt. Laat het eiergelei vervolgens afkoelen en snijd kleine blokje van de gelei.
Recept
« Terug naar receptenBereiding
Hoe Chinese kippensoep te bereiden
Mijn kookverhaal (Bobby)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Fendy Hansen zegt:
Liske zegt:
Sander zegt:
apu zegt: