KookJij
Lees meer Lees minder

Chinese kippensoep maken

Chinese kippensoep

Chinese kippensoep
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese kippensoep te bereiden

Mijn kookverhaal (Bobby)

Chinese kippensoep is het lekkerste wanneer je werkt met versgetrokken bouillon. Begin daarom altijd met het trekken van ongeveer een halve liter bouillon van 100 gram kippoulet.

Als je genoeg bouillon hebt, kun je het vlees zeer fijn snijden en vervolgens weer in de bouillon leggen. Voeg vervolgens vermicelli of laksa (Chinese vermicelli), de gedroogde gemberwortel (ook wel Djahé genoemd), een snufje zout en een bouillontablet toe aan het mengsel. Zodra de vermicelli gaar is, kan er één eetlepel sherry of rijstwijn worden toegevoegd.

Voordat je het gerecht gaat opdienen, moet de flinterdun gesneden prei, een eetlepel ve-tsin (Aziatische smaakversterker) en de eiergelei toegevoegd worden. De eiergelei kun je als volgt maken:

- Klop het ei los met een klein beetje peper en zout. Giet de eiermassa vervolgens in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal en zet dit in een pannetje water dat tegen de kook aan wordt gehouden.

- De eiermassa dient nu 10 minuten lang gestoomd worden, zodat het gaar wordt. Laat het eiergelei vervolgens afkoelen en snijd kleine blokje van de gelei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Fendy Hansen: Zoals je bij de ingredienten kan lezen staat er "1 Beker gekookte rijst" :);)
Fendy Hansen

Fendy Hansen zegt:
Hoi Monique, lekker soepje heb je gestuurd, maar wordt de rijst ook voor gekookt :?
rientje

rientje zegt:
Bedankt ga het zeker maken ;)
robert

robert zegt:
Wow dit is lekkerrrr.
Liske

Liske zegt:
Vetsin wordt gebruikt als smaakversterker, en is niet beter of slechter dan gewoon keukenzout. Het versterkt de smaken van de overige ingredienten. Als je er teveel van gebruikt kan het op den duur schadelijk zijn, net als gewoon zout. Als je alles weglaat wat slecht is, hou je weinig over, en dat geldt voor de meeste dingen die we eten!
Sander

Sander zegt:
Ve-tsin is niet slecht voor je. Ik ben organisch chemicus en kan je vertellen dat het slechts een natriumzout is van een aminozuur die essentieel is voor ons lichaam. Natrium krijgt men normaal ook binnen door keuken zout (Natrium Chloride).
jan

jan zegt:
ja ik heb het gemaakt en vond het eerlijk gezegd heerlijk aanbevolen Alistair.
kim

kim zegt:
kheb t geprobeert en het was heeeerlijk;);)
suzhou

suzhou zegt:
Waarom gebruik je vetsin????
Begreep dat het niet goed voor je is.
mon

mon zegt:
Ja jou recept van deze soep heb ik laatst gemaakt n het smaak heel lekker :D
jan

jan zegt:
Lekkere soep, met verse gember,heb er voor de kleur wat fijn gesneden kleine reepjes rode paprika ingedaan.Erg smakelijk
HENNY

HENNY zegt:
Ja bobby jou soep smaak
zo lekker ik ga deze ook maken lekker bobby
jeetje

jeetje zegt:
Geweldig. Vooral die gemberwortel...(ik gebruikte de poedervorm.)