Recept
« Terug naar recepten
Chinese kool met witte druiven
PT25M
Chinese kool met witte druiven
Een heerlijk chinese kool met witte druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Andre van de Goor
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kool met witte druiven te bereiden
Maak de kool en de pakzooi goed schoon verwijder eventueel het buitenste blad.
snij het malse groen van het hardere deel,en snij dit in grove stukken.
sorteer het groen(blad gedeelte)en haal er de slechte stukken er uit.
Verwijder uit de paprika de zaden en het binnenste gedeelte.snij hem vervolgens in grove stukken.
Maak de ui schoon en snij deze ook in grove stukken.
ontvel de knoflook,plet deze onder het koksmes en snij deze dan zo fijn mogelijk.
Zet de wok of pan op het vuur,en doe daar de wok olie in.laat deze erg heet worden.
Doe de ui er in en laat deze even glazig worden,voeg de konflook erbij en laat even mee fruiten.
Voeg hierbij de paprika,daarna het harde gedeelte van de kool en de pakzooi,en laat het beetgaar worden.
Doe vervolgens 3 eetlepels oester saus erbij en laat dit 1 min mee warme.
Schep het geheel uit de pan maar laat het vocht in de pan.
Doe de witte wijn of cherry bij het vocht en laat dit tot de helft in koken.
Doe de groente er weer bij met het verse blad en de druiven,en laat dit 2 min mee warme.
snij het malse groen van het hardere deel,en snij dit in grove stukken.
sorteer het groen(blad gedeelte)en haal er de slechte stukken er uit.
Verwijder uit de paprika de zaden en het binnenste gedeelte.snij hem vervolgens in grove stukken.
Maak de ui schoon en snij deze ook in grove stukken.
ontvel de knoflook,plet deze onder het koksmes en snij deze dan zo fijn mogelijk.
Zet de wok of pan op het vuur,en doe daar de wok olie in.laat deze erg heet worden.
Doe de ui er in en laat deze even glazig worden,voeg de konflook erbij en laat even mee fruiten.
Voeg hierbij de paprika,daarna het harde gedeelte van de kool en de pakzooi,en laat het beetgaar worden.
Doe vervolgens 3 eetlepels oester saus erbij en laat dit 1 min mee warme.
Schep het geheel uit de pan maar laat het vocht in de pan.
Doe de witte wijn of cherry bij het vocht en laat dit tot de helft in koken.
Doe de groente er weer bij met het verse blad en de druiven,en laat dit 2 min mee warme.