Recept uit Tip Culinair waarop ik jaren geabonneerd was (bestaat niet meer voor zover ik het weet).
De meeste recepten die ik lekker vond, heb ik uitgeknipt. Alleen dit nummer van januari 2003 heb ik bewaard. Het bevat enkel slankrecepten.
Recept
« Terug naar recepten
Chinese mie met kipballetjes
PT20M
Chinese mie met kipballetjes
Een heerlijk chinese mie met kipballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
395 kCal energie
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tip Culinair 2003
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese mie met kipballetjes te bereiden
Het gehakt mengen met de sojasaus en peper en hiervan balletjes draaien (groter dan soepballetjes).
In een pannetje de bouillon weer aan de kook brengen met de currypasta, de kipballetjes in de bouillon doen en ± in 10 minuten zachtjes gaar laten koken.
Ondertussen de mie koken volgens de kookvoorschriften en uit laten lekken.
Verhit 1 el olie in de wok en hierin de bamigroenten 3 minuten beetgaar wokken.
Dan schep je in de wok de uitgelekte mie + de kipballetjes en een scheut bouillon.
Goed doorroeren en direct serveren.
In een pannetje de bouillon weer aan de kook brengen met de currypasta, de kipballetjes in de bouillon doen en ± in 10 minuten zachtjes gaar laten koken.
Ondertussen de mie koken volgens de kookvoorschriften en uit laten lekken.
Verhit 1 el olie in de wok en hierin de bamigroenten 3 minuten beetgaar wokken.
Dan schep je in de wok de uitgelekte mie + de kipballetjes en een scheut bouillon.
Goed doorroeren en direct serveren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
fabita zegt:
Delicious koop ik zo nu en dan, maar ik wist niet dat het iets met Tip te maken heeft. Ik vond het jammer dat Tip verdween.
fabita zegt: