KookJij

Chinese mie met kipballetjes

Een heerlijk chinese mie met kipballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie: 395 kCal energie
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Tip Culinair 2003
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese mie met kipballetjes te bereiden

Het gehakt mengen met de sojasaus en peper en hiervan balletjes draaien (groter dan soepballetjes).
In een pannetje de bouillon weer aan de kook brengen met de currypasta, de kipballetjes in de bouillon doen en ± in 10 minuten zachtjes gaar laten koken.
Ondertussen de mie koken volgens de kookvoorschriften en uit laten lekken.
Verhit 1 el olie in de wok en hierin de bamigroenten 3 minuten beetgaar wokken.
Dan schep je in de wok de uitgelekte mie + de kipballetjes en een scheut bouillon.
Goed doorroeren en direct serveren.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Recept uit Tip Culinair waarop ik jaren geabonneerd was (bestaat niet meer voor zover ik het weet).
De meeste recepten die ik lekker vond, heb ik uitgeknipt. Alleen dit nummer van januari 2003 heb ik bewaard. Het bevat enkel slankrecepten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Goed idee, zal ik ook proberen.:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Meestal neem ik nóg een wadjan, doe er een scheut arachide (=pinda)olie in óf wok-olie en bak de mie lekker krokant; de groenten+balletjes er bovenop leggen en serveren:D
fabita

fabita zegt:
Bedankt John,
Delicious koop ik zo nu en dan, maar ik wist niet dat het iets met Tip te maken heeft. Ik vond het jammer dat Tip verdween.
John Coertjens

John Coertjens zegt:
Tip Culinair bestaat inderdaad al lang niet meer. Is zo'n 5 jaar geleden vervangen door het blad Delicious.