Recept
« Terug naar recepten
Chinese tomatensoep
PT20M
Chinese tomatensoep
Een heerlijk chinese tomatensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese tomatensoep te bereiden
- Breng de bouillon aan de kook.
- Hak de tomaten fijn. Ontvel de verse tomaten.Voeg ze met het tomatensap bij de bouillon.
- Pel de sjalotjes en snipper ze. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Houd het loof apart. Schrap de wortel en verdeel deze in dunne reepjes. Schil de gemberwortel en rasp deze.
- Voeg sjalotjes, het witte gedeelte van de bosuitjes, wortel, gemberwortel, honing, chilisaus, cayennepeper en gebroken mihoen of vermicelli bij de soep. Kook de soep 5 minuten. Roer de maïzena of het aardappelmeel met 2 el water tot een glad papje. Voeg dit al roerende aan de soep toe en bind de soep er licht mee.
- Bestrooi de soep met fijngehakte peterselie, het groene loof van de bosuitjes en alfalfa.
- Hak de tomaten fijn. Ontvel de verse tomaten.Voeg ze met het tomatensap bij de bouillon.
- Pel de sjalotjes en snipper ze. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Houd het loof apart. Schrap de wortel en verdeel deze in dunne reepjes. Schil de gemberwortel en rasp deze.
- Voeg sjalotjes, het witte gedeelte van de bosuitjes, wortel, gemberwortel, honing, chilisaus, cayennepeper en gebroken mihoen of vermicelli bij de soep. Kook de soep 5 minuten. Roer de maïzena of het aardappelmeel met 2 el water tot een glad papje. Voeg dit al roerende aan de soep toe en bind de soep er licht mee.
- Bestrooi de soep met fijngehakte peterselie, het groene loof van de bosuitjes en alfalfa.