KookJij

Chipolatapudding

Een heerlijk chipolatapudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chipolatapudding te bereiden

Vanillestokje opensnijden. In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 min. zachtjes laten trekken. Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen. Gelatine 5 min. in koud water weken. Eierdooiers met maïzena losroeren. Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren. Van melk 2 el iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren. Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel 'hangt' aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen. Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 min. lobbig wordt. Af en toe roeren. Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen. Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen. Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen. Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen, gladstrijken en in koelkast in ca. 2 uur uur laten opstijven.

Bereiden
Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm. Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden. Pudding met rest van mandarijn garneren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dorry

Dorry zegt:
Dank je wel, vanavond als toetje jouw bitterkoekjes pudding.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Dorry,
Mijn excuses.
Je hebt gelijk,ik heb ze volledig vergeten.Ze zitten er nu in dank zij jouw oplettendheid.Gelukkig is me dat in de keuken niet overkomen.Dank.
Jan A:):)
Dorry

Dorry zegt:
Hallo Jan,
Ik heb het 4x doorgelezen maar zie niet wanneer ik de bigarreaux, de lange vingers en de rozijnen erdoor moet doen en wat moet er achter "en daarna een scheutje"?...