Recept
« Terug naar recepten
Mandarijnenmousse
PT30M
Mandarijnenmousse
Er lagen nog wat mandarijnen op de schaal die niet opgegeten werden, dus maar een toetje van gemaakt. Geen culinair hoogstandje maar wel heerlijk. Ik vul 30 minuten in voor bereidingstijd maar met opstijven erbij is het langer
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mandarijnenmousse te bereiden
- Doe de gelatine in ruim koud water, weken 5 tot 10 minuten.
- Pel de mandarijnen en ontdoe ze zoveel mogelijk van de vliesjes.
- Doe de manderijnen in de blender en maal ze tot moes.
- Zeef de manderijnenmoes zodat er evt. pitjes achterblijven.
- Doe de moes in een pan met de suiker en breng deze aan de kook totdat de suiker is opgelost.
- Knijp de gelatine goed uit er los het op van het vuur in de warme moes, laat het verder afkoelen en zet het in de koelkast tot de moes stijver wordt.
- Klop ondertussen de slagroom goed stijf, mag evt. 2 koffielepels basterdsuiker in maar de moes is ook al zoet.
- Is de moes goed gekoeld spatel dan voorzichtig de slagroom erdoor en schep over een een vorm of dessertglazen.
Anna Koudys zegt: