Recept
« Terug naar recepten
Chips van wortel, knolselderij en bieten
PT30M
Chips van wortel, knolselderij en bieten
Een heerlijk chips van wortel, knolselderij en bieten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookknipsels
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chips van wortel, knolselderij en bieten te bereiden
Frituurpan verhitten tot 150°C.
De groenten schoonmaken, indien nodig schillen of schrappen en in flinterdunne plakjes met de dunschiller schaven. Heel goed droog deppen.
Frituur de groente in gedeeltes in de frituurpan ±. 5 à 6 minuten krokant. Als de groenten niet meer bruisen zijn ze krokant.
Laat ze uitlekken en bestrooi ze met zout en eventueel wat chilipoeder.
De groenten schoonmaken, indien nodig schillen of schrappen en in flinterdunne plakjes met de dunschiller schaven. Heel goed droog deppen.
Frituur de groente in gedeeltes in de frituurpan ±. 5 à 6 minuten krokant. Als de groenten niet meer bruisen zijn ze krokant.
Laat ze uitlekken en bestrooi ze met zout en eventueel wat chilipoeder.