Recept
« Terug naar recepten
Choco gebak met pecannoten
PT60M
Choco gebak met pecannoten
Een heerlijk choco gebak met pecannoten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Choco gebak met pecannoten te bereiden
1).Begin met de chocolade in kleine stukjes te breken in een glazen kom en zet die in een magnetron oven op 3 minuten 800 watt. De chocolade is dan wel gesmolten en daarna moet hij afkoelen tot lauwwarm.
2).We roeren de stroop door de zachte boter.
3).Door het botermengsel worden beetje bij beetje de geklutste eieren weggewerkt.
4).De bakpoeder en de gezeefde rijstebloem en de vanillemerg worden dan goed door het mengsel geroerd en als de chocolade voldoende is afgekoeld mag die er door worden geroerd. Blijf roeren tot je een gladde en homogene massa hebt.
5).Nu worden de grof gehakte nootjes door de massa geroerd.
6).Het chocoladedeeg wordt nu gestort in het ingevette bakblik of cakevorm en in de oven geschoven
7).Na ± 20 - 25 minuten (dat moet je zelf even bekijken --->de chocoladekoek moet stevig aanvoelen) is het tijd om de koek uit de oven te halen.
8).Laat hem afkoelen voordat hij uit het cakeblik of bakblik wordt gehaald.
2).We roeren de stroop door de zachte boter.
3).Door het botermengsel worden beetje bij beetje de geklutste eieren weggewerkt.
4).De bakpoeder en de gezeefde rijstebloem en de vanillemerg worden dan goed door het mengsel geroerd en als de chocolade voldoende is afgekoeld mag die er door worden geroerd. Blijf roeren tot je een gladde en homogene massa hebt.
5).Nu worden de grof gehakte nootjes door de massa geroerd.
6).Het chocoladedeeg wordt nu gestort in het ingevette bakblik of cakevorm en in de oven geschoven
7).Na ± 20 - 25 minuten (dat moet je zelf even bekijken --->de chocoladekoek moet stevig aanvoelen) is het tijd om de koek uit de oven te halen.
8).Laat hem afkoelen voordat hij uit het cakeblik of bakblik wordt gehaald.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Optioneel is om deze koek te serveren met kersenjam en slagroom.
riet60 zegt:
En leuk om te maken.
En m'n man was er weg van.