Recept
« Terug naar recepten
Chocobananen
PT20M
Chocobananen
Een heerlijk chocobananen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
28
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
toffe toetjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocobananen te bereiden
1. Pel de bananen, snij ze elk in 6 stukken en steek in elk stuk een cocktailprikker.
2. Zet een pan met water op het fornuis en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en hang in de pan een kleinere pan of een vuurvaste schaal. Breek boven deze pan de chocolade in stukken. Blijf erin roeren tot de chocolade gesmolten is.
3. Leg het vel bakpapier klaar op een groot bord. Doop de stukjes banaan in de chocolade tot ze helemaal ermee bedekt zijn. Leg ze op het bakpapier en strooi er dan meteen wat M&M's over. Zet de bananen even in de koelkast, dan wordt de chocolade snel hard.
4. Spuit op vier bordjes een toef slagroom. Leg er telkens 3 chocobananenprikkers naast. Smullen maar!
2. Zet een pan met water op het fornuis en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en hang in de pan een kleinere pan of een vuurvaste schaal. Breek boven deze pan de chocolade in stukken. Blijf erin roeren tot de chocolade gesmolten is.
3. Leg het vel bakpapier klaar op een groot bord. Doop de stukjes banaan in de chocolade tot ze helemaal ermee bedekt zijn. Leg ze op het bakpapier en strooi er dan meteen wat M&M's over. Zet de bananen even in de koelkast, dan wordt de chocolade snel hard.
4. Spuit op vier bordjes een toef slagroom. Leg er telkens 3 chocobananenprikkers naast. Smullen maar!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Daar wordt mee bedoelt: au bain marie verwarmen.
Succes!
Groet,
Anna.
KookJij
christina zegt:
dat kan je ook doen voor moederdag trouwens ...
dat ga ik tenminste doen
:p
tamara zegt: