Recept
« Terug naar recepten
Chocolade-amaretti cassata uit Delicious
PT30M
Chocolade-amaretti cassata uit Delicious
Een heerlijk chocolade-amaretti cassata uit delicious recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade-amaretti cassata uit Delicious te bereiden
Hak de amaretti, biscuitjes en chocolade grof, doe in een keukenmachine en hak fijn. Voeg de cacao en likeur toe, meng en zet apart. Klop de suiker en boter bleek, voeg daarna één voor één de eierdooiers toe. Schep het koekjesmengsel erdoor. Klop in een aparte, vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel door het mengsel. Bekleed een cakeblik met plasticfolie. Doop de suikerdelen van de lange vingers kort in de likeur en bekleed er, met de suikerkant naar beneden, de bodem van het cakeblik mee. Spreid het chocolademengsel er egaal over uit. Eindig met een laag in likeur gedoopte lange vingers (suikerkant naar boven). Dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast.
Smelt voor de saus de chocolade en boter au bain marie. Voeg een scheut likeur toe en laat afkoelen. Snijd in dikke plakken om te serveren, bestuif met cacaopoeder en serveer met chocoladesaus.
Smelt voor de saus de chocolade en boter au bain marie. Voeg een scheut likeur toe en laat afkoelen. Snijd in dikke plakken om te serveren, bestuif met cacaopoeder en serveer met chocoladesaus.
dorothy zegt: