Recept
« Terug naar recepten
Chocolade cristmasijstaartjes
PT85M
Chocolade cristmasijstaartjes
Een heerlijk chocolade cristmasijstaartjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
life and cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade cristmasijstaartjes te bereiden
Doe de krenten, rozijnen, bigarreaux , de sinaasappel- en citroenrasp in een kom samen met het sap, kaneel en nootmuskaat. Dek de schaal af en laat het mengsel 1 nacht in de koelkast op smaak komen.
Voeg de amandelen, de room en het ijs toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Doe het ijs in een grote vorm of in 8 kleinere en zet het 1 week in de vriezer om het goed op smaak te laten komen.
Doop de vorm vlak voor het serveren even in heet water en keer het ijs op een schaal of bord.
Garneer met versuikerde echte hulstblaadjes (of blaadjes van chocolade), bessen en gekonfijte sinaasappel.
Zelf gekonfijte sinaasappels maken:
Snijd 2 sinaasappels in dunne plakken. Breng 100 ml water aan de kook met 100 gr. suiker. Kook op een middelhoog vuur tot de suiker is opgelost, laat de siroop nog 5 minuten doorkoken.
Leg de plakken sinaasappel in de siroop en laat ze 10 minuten op een laag vuur trekken. Haal de plakken uit de siroop en leg ze op een bord om af te koelen en iets op te stijven.
Serveertips
Bigarreaux zijn gekonfijte kersen. Deze zijn te koop bij de taartgarneringen. Gekonfijte sinaasappel is verkrijgbaar bij sommige delicatessenwinkels of banketbakkers.
Maak deze taart een week van tevoren net als de gekonfijte sinaasappels. In een handomdraai staat deze feestelijke ijstaart op tafel.
Voor taartjes met een tic: gebruik 4 el boerenjongens in plaats van rozijnen en sinaasappellikeur in plaats van sap.
Je kunt in plaats van 8 kleine taartjes natuurlijk ook 1 grote taart maken.
Voeg de amandelen, de room en het ijs toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Doe het ijs in een grote vorm of in 8 kleinere en zet het 1 week in de vriezer om het goed op smaak te laten komen.
Doop de vorm vlak voor het serveren even in heet water en keer het ijs op een schaal of bord.
Garneer met versuikerde echte hulstblaadjes (of blaadjes van chocolade), bessen en gekonfijte sinaasappel.
Zelf gekonfijte sinaasappels maken:
Snijd 2 sinaasappels in dunne plakken. Breng 100 ml water aan de kook met 100 gr. suiker. Kook op een middelhoog vuur tot de suiker is opgelost, laat de siroop nog 5 minuten doorkoken.
Leg de plakken sinaasappel in de siroop en laat ze 10 minuten op een laag vuur trekken. Haal de plakken uit de siroop en leg ze op een bord om af te koelen en iets op te stijven.
Serveertips
Bigarreaux zijn gekonfijte kersen. Deze zijn te koop bij de taartgarneringen. Gekonfijte sinaasappel is verkrijgbaar bij sommige delicatessenwinkels of banketbakkers.
Maak deze taart een week van tevoren net als de gekonfijte sinaasappels. In een handomdraai staat deze feestelijke ijstaart op tafel.
Voor taartjes met een tic: gebruik 4 el boerenjongens in plaats van rozijnen en sinaasappellikeur in plaats van sap.
Je kunt in plaats van 8 kleine taartjes natuurlijk ook 1 grote taart maken.