Bij de thee, koffie, als onderdeel van een toetje, enz.
*De cacao nibs zijn in ieder geval te kopen bij Superfood Centre in Amsterdam. Ze hebben ook een web-shop.
Recept
« Terug naar recepten
Chocolade Koekjes
PT60M
Chocolade Koekjes
Eén van de talrijke koekjes recepten op basis van chocolade of cacao.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade Koekjes te bereiden
- Zet de oven aan op 180 graden Celsius en schuif de oven rekken in de middelste en onderste posities. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier en beboter die lichtjes.
- Meng in een kom de poedersuiker, de cacaopoeder en zout in een kom.
- Mix dit poedermengsel met de eiwitten en het ei en zorg voor een homogene verdeling.
- Roer er dan de bitterzoete chocolade stukjes door en de cacao nibs.
- Doe telkens een eetlepel beslag op het bakpapier met 5 cm tussenruimtes, totdat alle beslag is gebruikt.
- Dit gaat 15 minuten in de oven, met dien verstande dat na 7 1/2 minuut het middelste rek met koekjes naar beneden gaat en onderste rek een plaatsje naar boven.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.