Recept
« Terug naar recepten
Chocolade-koffiemousse
PT20M
Chocolade-koffiemousse
Een heerlijk chocolade-koffiemousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade-koffiemousse te bereiden
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Voeg de espressokoffie toe.
Zet de kom boven een pan met heet water ( au bain marie)
Zet de pan met de kom op een laag vuur en laat de chocolade langzaam in de koffie smelten.
Voeg, met een klontje tegelijk, de boter toe en roer steeds tot het gesmolten is alvorens het volgende stukje toe te voegen.
Het mengsel moet de consistentie van dikke room hebben.
Klop een voor een de eidooiers erdoor tot het mengsel helemaal glad is.
Sla in een schone kom de eiwitten tot zachte pieken, voeg de suiker toe en klop tot de massa glanzend is met stijve pieken.
Spatel voorzichtig de chocolade erdoor om zoveel mogelijk lucht erin te houden.
Schep de mousse in 4 glazen en zet minstens 2 uur in de koelkast tot het stevig is.
Garneer voor het opdienen met koffiebonen.
Zet de kom boven een pan met heet water ( au bain marie)
Zet de pan met de kom op een laag vuur en laat de chocolade langzaam in de koffie smelten.
Voeg, met een klontje tegelijk, de boter toe en roer steeds tot het gesmolten is alvorens het volgende stukje toe te voegen.
Het mengsel moet de consistentie van dikke room hebben.
Klop een voor een de eidooiers erdoor tot het mengsel helemaal glad is.
Sla in een schone kom de eiwitten tot zachte pieken, voeg de suiker toe en klop tot de massa glanzend is met stijve pieken.
Spatel voorzichtig de chocolade erdoor om zoveel mogelijk lucht erin te houden.
Schep de mousse in 4 glazen en zet minstens 2 uur in de koelkast tot het stevig is.
Garneer voor het opdienen met koffiebonen.
Betty De Prez zegt: