Recept
« Terug naar recepten
Chocolade meringuetaart met frambozen
PT45M
Chocolade meringuetaart met frambozen
Een heerlijk chocolade meringuetaart met frambozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade meringuetaart met frambozen te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een beboterde vorm van 20 à 24 cm met het kruimeldeeg. Overdek met bakpapier en bonen of steentjes zodat het deeg vlak blijft. Bak blind in de oven gedurende 20 minuten, neem dan het papier en de bonen weg en bak nog zo’n 10 à 15 min.
Voor de vulling, smelt de boter met de chocolade au bain Marie. Voeg er de stukjes geconfijte sinaas aan toe. Giet over de taartbodem.
Verdeel er de frambozen en vruchtvlees van de passievruchten over. Klop de eiwitten stijf en voeg poedersuiker en limoensap toe. Verdeel over de taart en laat 2 minuten bruinen onder de gril.
Versier met enkele hele frambozen en serveer onmiddellijk.
Voor de vulling, smelt de boter met de chocolade au bain Marie. Voeg er de stukjes geconfijte sinaas aan toe. Giet over de taartbodem.
Verdeel er de frambozen en vruchtvlees van de passievruchten over. Klop de eiwitten stijf en voeg poedersuiker en limoensap toe. Verdeel over de taart en laat 2 minuten bruinen onder de gril.
Versier met enkele hele frambozen en serveer onmiddellijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
Anna zegt: