Recept
« Terug naar recepten
Chocolade - rum mousse
PT20M
Chocolade - rum mousse
Een heerlijk chocolade - rum mousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Ronny Henri Szostek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade - rum mousse te bereiden
Smelt de chocolade au bain marie (zie kooktips) en laat de gesmolten chocolade dan in een koud water bad afkoelen. Roer de eidooers, de rum en de suiker door de chocolade. Klop de eiwitten op met ee snuifje zout tot er fijne pieken onstaan. Meng voorzichtig één eetlepel van de opgeklopte eiwitten onder de chocolademengsel totdat het volledig is vermengd en meng dan voorzichtig de rest van de eiwitten onder de chocolademengsel. Doe de chocolademousse in glazen, kopjes of kommetjes naar keuze en laat minstens 4 uren opstijven in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jasmijn zegt:
sanne zegt:
groetjes sanne!!!
Sraar zegt: