Recept
« Terug naar recepten
Chocolade-sinaasappelijs
PT45M
Chocolade-sinaasappelijs
Een heerlijk chocolade-sinaasappelijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade-sinaasappelijs te bereiden
Hak de chocolade fijn en zet hem terzijde.
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en de slagroom tegen de kook en schenk het mengsel in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe alles terug in de pan en verwarm het tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Voeg van het vuur af de chocolade toe en blijf roeren tot die is opgelost.
Laat de vla volledig afkoelen.
Roer er dan de sinaasappelrasp door en draai van de vla ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en de slagroom tegen de kook en schenk het mengsel in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe alles terug in de pan en verwarm het tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Voeg van het vuur af de chocolade toe en blijf roeren tot die is opgelost.
Laat de vla volledig afkoelen.
Roer er dan de sinaasappelrasp door en draai van de vla ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
bertal zegt:
Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, maar er zal best iets zijn om suikervrij ijs te maken.
Je zou het kunnen proberen met Natrena,
11 ml Natrena is gelijk aan 150 gram suiker.
Veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers