KookJij

Chocolade truffels met groene thee

Deze truffels zijn vrij machtig maar door de groene thee hebben ze een heerlijk frisse smaak. Ideaal om te serveren bij de koffie of als onderdeel van een dessert
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 30 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade truffels met groene thee te bereiden

  1. Verwarm de slagroom in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Voeg de groene thee toe en haal de pan van het vuur. Laat het vijf minuten intrekken. 
  2. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukken. Breng de slagroom weer op laag vuur aan de kook. Zeef de groene thee eruit en schenk gelijk over de chocolade in een kom. Laat zo staan zodat de chocolade gaat smelten. Nog niet gelijk roeren want dan koelt de slagroom te snel af en smelt de chocolade niet. Roer na een paar minuutjes door als de chocolade bijna gesmolten is en voeg dan de boter in blokjes toe. Blijf roeren tot het een egale massa is en zet het dan in de koelkast (of de vriezer als je haast hebt). En laat het twee uur opstijven. 
  3. Wanneer de ganache hard genoeg is om er balletjes van te maken haal je het uit de koelkast. Met twee dessertlepels maak je dan kleine balletjes. Wanneer je alle balletjes gemaakt hebt zet ze dan nog even terug in de vriezer zodat het weer wat harder kan worden.
  4. Smelt de pure chocolade au-bain-marie en doe de cacao in een bak waar je de balletjes makkelijk doorheen kan rollen.
  5. Haal de truffels uit de koelkast. Dip er een in de pure chocolade en rol deze door je handen totdat de truffel helemaal bedekt is met een dun laagje chocolade. Rol de truffel vervolgens door de cacao en leg hem op een schaal of bord. Wanneer je alle truffels gehad hebt leg ze dan nog een keer in de bak met cacao en schudt goed door zodat eventuele chocolade vingerafdrukken verdwenen zijn.
  6. Haal ze nog kort door een zeef zodat er niet te veel cacao op de truffels zit. Zet ze koelkast totdat je ze gaat serveren.
  7. Zie voor meer foto's en uitleg: http://www.dekeukenvandekoning.nl/chocolade-truffels-met-groene-thee/

Mijn kookverhaal (Anne-Marij de Koning)

Mijn eerste echte chocolade recept hier in De Keuken van de Koning. De truffels zijn super makkelijk om te maken. En ik beloof je: wanneer je ze op tafel zet zijn ze zo weg. Hoewel de truffels vrij machtig zijn door de ganache geeft de groene thee een heerlijke frisse smaak. De ganache heeft wel even de tijd nodig om op te stijven en ook met de balletjes vormen ben je wel even bezig. Maar echt waar 10 man op bezoek en aan het einde van de avond heb je nog drie truffels over. Een echt succes recept dus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anne-Marij de Koning

Anne-Marij de Koning zegt:
Ja hoor dat kan gewoon! Zolang de thee niet door zeef heen kan is het prima. Leuk dat jullie zo enthousiast zijn.
Mimi Emmanouil

Mimi Emmanouil zegt:
Geachte Mevrouw, Ja dat is een heel goede vraag van mevrouw Anna Koudys.
Kan ik deze groene thee van mijn gewoonlijke theezakjes gebruiken?
Want voor een chocolade freak als ik kan niet vlug genoeg beginnen om deze lekkere truffels van u te maken.
Bedankt voor het plaatsen van dit receptje namens alle mensen die van chocolade houden als ik.

Vriendelijke groetjes
Mimi
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Kan je voor dit recept groene thee uit een theezakje gebruiken? Of is dat te fijn? Lijkt me leuk om eens zelf te maken, truffels zijn mijn favoriete bonbons! :-)