Recept
« Terug naar recepten
Chocoladebloemen
PT60M
Chocoladebloemen
Een heerlijk chocoladebloemen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
voor 2 bloemen personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bobo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladebloemen te bereiden
Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Het eiwit klop je in een grote schaal tot schuim.
Het eigeel klop je samen met de suiker. Verder voeg je gist en het ongeklopte eiwit toe.
Vet de muffinvorm in met boeter en giet alles er in.
Vraag je vader of moeder de muffins 35 minuten in de oven te zetten. (180 graden)
Smelt in een pannetje eerst de creme fraiche en daarna de stukjes chocolade.
Vorm en snij de cakejes tot een bloemetje. Dan smeer je er de chocoladesaus op en versier je de bloemen verder met de decoratiesuiker
Het eigeel klop je samen met de suiker. Verder voeg je gist en het ongeklopte eiwit toe.
Vet de muffinvorm in met boeter en giet alles er in.
Vraag je vader of moeder de muffins 35 minuten in de oven te zetten. (180 graden)
Smelt in een pannetje eerst de creme fraiche en daarna de stukjes chocolade.
Vorm en snij de cakejes tot een bloemetje. Dan smeer je er de chocoladesaus op en versier je de bloemen verder met de decoratiesuiker