Ik heb dit recept gekregen van mijn "oude Postjes-vriendin"
Zelf heb ik het nog niet gemaakt, maar dit gerecht zal zeker snel op tafel komen. Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee varieeren, bv. met extra geraspte kaas erover, samen met broccoli, ipv roomkaas Danish Bleu.
Voor de niet-vegetarische versie kan je ook wat geruld gehakt aan bloemkool toevoegen.
Dank, Ellie!
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkooltaart van Ellie en haar kleine kokkie's
PT40M
Bloemkooltaart van Ellie en haar kleine kokkie's
Een heerlijk bloemkooltaart van ellie en haar kleine kokkie's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ellie en haar kokkie's
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkooltaart van Ellie en haar kleine kokkie's te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 gr. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten voor en laat uitlekken.
Mix de eieren, creme fraiche, zout, peper en paprikapoeder goed.
Als laatst de roomkaas toevoegen en goed door roeren/ mixen.
Bekleed de ingevette springvorm met de bladerdeeg en leg daar de goed uitgelekte bloemkool op. Daar over het mengsel gieten en zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Mix de eieren, creme fraiche, zout, peper en paprikapoeder goed.
Als laatst de roomkaas toevoegen en goed door roeren/ mixen.
Bekleed de ingevette springvorm met de bladerdeeg en leg daar de goed uitgelekte bloemkool op. Daar over het mengsel gieten en zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Je hoeft dan geen extra zout toe te voegen aan dit gerecht.
Gerard van der Leeuw zegt:
Tanja zegt:
Hilde Dumont zegt:
ellie spaan zegt: