Recept
« Terug naar recepten
Chocoladeclafoutis met pruimen
PT45M
Chocoladeclafoutis met pruimen
Een heerlijk chocoladeclafoutis met pruimen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladeclafoutis met pruimen te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Klop het ei los met de bloem, de suiker en een mespunt kaneelpoeder.
3. Laat de chcolade in een warmwaterbad (of in de magnetron) smelten. Voeg er het eimengsel aan toe. Roer goed glad. Doe er de melk en de room bij. Roer weer glad. Verdeel de pruimen over hoge, ovenvaste potjes. Schep er het chocolademengsel bij.
4. Zet de potjes 30 minuten in het midden van de warme oven.
5. Lekker met een bolletje vanille-ijs
2. Klop het ei los met de bloem, de suiker en een mespunt kaneelpoeder.
3. Laat de chcolade in een warmwaterbad (of in de magnetron) smelten. Voeg er het eimengsel aan toe. Roer goed glad. Doe er de melk en de room bij. Roer weer glad. Verdeel de pruimen over hoge, ovenvaste potjes. Schep er het chocolademengsel bij.
4. Zet de potjes 30 minuten in het midden van de warme oven.
5. Lekker met een bolletje vanille-ijs
huvenaars zegt:
Dit staat niet vernoemd bij de ingredienten:?