Recept
« Terug naar recepten
Chocoladefudge
PT30M
Chocoladefudge
Een heerlijk chocoladefudge recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8-12 stuks personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
fudge
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladefudge te bereiden
Vet een bakvorm van 21 x 11 cm in en bedek de bodem en twee opstaande randen met bakpapier. Verwarm de poedersuiker, melk, boter en het cacaopoeder al roerend in een pan met dikke bodem, tot de suiker is opgelost en er een romig mengsel is ontstaan. Het mengsel mag nog niet koken! Veeg de randen van de pan schoon met een vochtig kwastje. Breng het mengsel aan de kook en laat het, zonder te roeren, 8 min. doorkoken tot de suikerthermometer een temp. heeft van 115°C. Laat het mengsel iets afkoelen en voeg de vanille toe. Klop met een mixer tot het mengsel dik en dof wordt. Giet het in de vorm en laat het opstijven. Druk eventueel enkele walnoten in het nog niet helemaal opgestijfde fudgemengsel of roer ze er meteen doorheen. Snijd de fudge in vierkante of rechthoekige stukken.
Mijn kookverhaal (anne prive)
té lekker